tiistai 19. elokuuta 2014

Pikkusiskon kanssa


Moikka! Olimme viime viikonloppuna valokuvaamassa toisiamme herttaisen pikkusiskoni Linnean kanssa. Otimme kuvia mökkiseudultamme, vähän tällaisista maalaismaisemista. Pidemmittä puheitta, tässä muutamia omia suosikkejani päivän kuvista:

Hih, ihanaa pian taas päästä aloittamaan baletti -ja muutkin tanssitunnit!

Mitäs te tykkäsitte ottamistamme kuvista? :)

maanantai 18. elokuuta 2014

Hiljalleen paluu arkeen


Hei taas! Ensimmäiset arkiviikot ovat lähteneet käyntiin mukavasti. Minulla on ollut sellainen sopivan ''pehmeä lasku'', sillä tanssitunnit alkavat vasta ensi viikolla, ja tässä jaksossa on kurssejakin vähemmän
Viikonlopun aikana sairastuin flunssaan, jota seurasi kuume, päänsärky ja yleinen huonovointisuus, joten minun oli vaan pakko vaan jäädä täksi päiväksi kotiin lepäämään. Lukemisen ohella päätin kirjoitella pari blogipostausta valmiiksi. Tässä ensimmäisenä siis vähän viime viikon kuulumisia puhelin/instagram -kuvilla varustettuna..
1. Aikaansaannokseensa tyytyväinen leipuri :D
2. Ensimmäisen koulupäivän jälkeinen selfie uusilla, lyhyillä hiuksilla.
3. Viime vuoden matikan kurssien kertausta. Opiskellut asiat ikään kuin unohtuvat hirveän äkkiä, mutta toisaalta, kun ne on opiskellut kerran kunnolla, ne on myös helppoa palautella mieleen.
4. Syntymäpäivä-selfie! Täytin 17 viime viikon keskiviikkona, eli 13.8.
5. Ilona tuli meille yötä synttäripäivänä. Teimme hyvää ruokaa ja söimme ihan liikaa jäätelöä. Sain Ilonalta ihanan mukin ja lahjakortin kokovartalohierontaan, by Ilona. (Muista Ilona että tämä on vielä hyödyntämättä!) Velvollisuudet on kuitenkin myös hoidettava. Kuvassa siis Ilona todella virkeänä tekemässä läksyjä kanssani puolenyön jälkeen..
6. Hakemassa Ellin kanssa hyppytunnilla vähän hiekkaa biologian 3. kurssin tutkimustamme varten. Tutkimme kasviravinteiden (typpi, fosfori, kalium) vaikutusta kauran kasvuun. Toteutamme tutkimusta ihan käytännössä kauraa kasvattamalla. Kylvimme kolmeen eri purkkiin kauraa, ja kastelemme kutakin eripitoisella ravinneliuoksella. Istutimme siemenet purkkeihin meillä perjantain hyppytunneilla, ja vähän myöhästyimme iltapäivän matikan tunneilta.. Nyt tutkimus on kuitenkin saatu käyntiin, ja mikä parasta, tuloksia näkyy jo! Viikonlopun aikana pienet hapsut ovat alkaneet työntyä hiekasta, ja näkyy siellä jo ihan vähän vihreääkin
7. Tekemäni unisiepparikassi osana asua. Julkaisen pian postauksen kyseisestä asusta yksityiskohtineen.
8. Ihanan inspiroivia löytöjä kirjastosta. Nyt syksyn pimenevinä iltoina on mukavaa taas kadota kellarin syövereihin tekemään käsitöitä ja toteuttamaan kauan mielessä olleita ideoita
9. Yksi kuva minun ja Linnean loppuviikon kuvaussessiosta. Pian tulossa lisää ottamiamme kuvia! :)

ps. Olen nyt vastannut näiden postauksien kommentteihin:
Herkullinen mustikkapiirakka, Panda-amigurumi Päivän tyyli ja syksytukka

perjantai 8. elokuuta 2014

Kypärä päähän!


Olen aina ihaillut niitä, jotka laittavat kypärän päähän pienimmillekin pyörämatkoille. Pidempiä matkoja pyöräillessäni olen aina käyttänyt kypärää, mutta esimerkiksi matkat kouluun ja harrastuksiin ovat jo pidemmän aikaa taittuneet ilman pyöräilykypärää. Ennen vain mietin usein, että pitäisi hankkia uusi kypärä, ja pitäisi alkaa käyttää sitä päivittäin ja..  Pitäisi, pitäisi ei kuitenkaan auta, vaan on ryhdyttävä tuumasta toimeen. Kävimmekin isin kanssa eilen ostamassa minulle pyöräilykypärän. Pidän tosi paljon tämän uuden kypäräni mallista ja väristä. Kypärän ulkonäköhän ei tietty ole tärkeintä, vaan se, että se sopii omaan päähän hyvin, ja on näin mahdollisimman suojaava. Mutta koska pyöräilykypärissä on nykyään useita eri malleja sekä aivan ihania värejä ja kuviointeja, miksei valitsisi sellaisen, joka myös miellyttää omaa silmää.
     

Nyt lukion alettua koulumatkani piteni, ja koulumatkojen lisäksi kuljen kaikkialle muuallekin pyörällä. Käyn tanssiharkoissa, kaupungilla ja kavereiden luona pyörällä, ja matkaa kertyy päivittäin aika paljon. 
Kaiken lisäksi olen aika aamu-uninen arkisin, ihan koulupäivän ensimmäisille tunneille saakka. Hämärinä aamuina väsyneenä ja kiireessä pyöräillessä refleksit eivät tosiaan ole parhaimmillaan, ja riski esimerkiksi olla huomaamatta autoa tai toista pyöräilijää on huomattavasti suurempi.

  
On tosi yleinen tapa ajatella, että ei minulle nyt mitään voi tuon lyhyen matkan aikana käydä, reittikin on ihan tuttu. Koskaan ei kuitenkaan voi ennustaa tulevaa, ja kaikenlaiset onnettomuudet tulevat aina yllätyksenä. Mikäli jotain oikeasti sattuu, asiat saavat ihan uudet mittasuhteet. Silloin esimerkiksi kampaus, jonka kypärä saattaa lytistää, ei merkitse enää yhtään mitään. Kaikille on varmasti selvää, miten herkkä ihmisen pää oikeasti on, ja miten vain yksi isku saattaa muuttaa koko elämän, niin kauhealta kun se kuulostaakin. Vaikkei kypärä yksin voi suojata ihan koko pään ja niskan aluetta, ovat useat tapaukset osoittaneet, miten tärkeä suoja kypärä on onnettomuustilanteessa ollut.



En tiedä onko kyse vaan siitä, että pahin, ala-asteen loppu ja yläasteen alkupuoli (jolloin siis kaikki oli minusta niin hirveän noloa), ovat nyt takanapäin, mutta minusta tuntuu että kypärän käyttö on pikkuhiljaa saanut uutta arvostusta. Ainakaan minusta ei tunnu enää yhtään nololta laittaa kypärää päähän, päivastoin. Kypärä ei todellakaan tee kenestäkään typerän näköistä. 

Samalla esittelyssä päivän kouluasu:
Converset , tulianen 
Globe Hope -laukun sain aikoinaan NouHätä -kilpailusta
Hame , H&M basics
Villatakki , kirppis
Rannekorut kirppikseltä ja Barcelonasta
Mexx-toppi , kirppis
Kypärä, Nutcase

Älä siis anna typerien ''pottakommenttien'' estää sinua suojaamasta omaa, arvokasta päätäsi, äläkä jätä kypärää laittamatta vain peläten muiden suhtautumista. Huomaat pian, että moni muukin on valinnut kypärän käytön. Laita kypärä rohkeasti päähän, ja kannusta myös läheisiäsi laittamaan. Fiksuutta on laittaa kypärä päähän

 ps. kuvissa kypärä jäi minulla vähän liian taakse. Asian huomattuani vaihdoin siihen ohuemman otsapehmusteen, ja kypärä asettui juuri oikeaan kohtaan. Kannattaa olla tarkka kypärän oikeanlaisen päähän asttamisen suhteen! :)

torstai 7. elokuuta 2014

Päivän tyyli ja syksytukka


Moikka! Tänään tosiaan oli ensimmäinen koulupäivä, ja lämmin sellainen. En vaan voi olla sanomatta sitä, että näin rentouttavan loman jälkeen minulla on älyttömän motivoitunut olo koulun suhteen. Myös tänä vuonna aion antaa kaikkeni opiskeluun (kuitenkin harrastuksista tinkimättä.) Meille kakkosille ei tänään tullut sinänsä mitään uutta tai ihmeellistä informaatiota, mutta on tosi kivaa kun vuotta nuoremmat tulivat nyt uuteen kouluun. Joukossa on paljon kavereitani ja myös muutama läheisempi ystävä. Tuleva vuosi tulee varmasti olemaan tosi mukava!
Koulusta tultuani siskoni Linnea nappasi muutamat asukuvat pihalla, ja sitten mummo ja pappa tulivat käymään. Kävin muuten eilen kirjastossa, tai minun oli tarkoitus vain käydä siellä. Eksyin sitten käsityökirjojen osastolle, ja en vaan voinut kävellä ohitse. Otin läjäpäin kirjoja, ja uppouduin lukemaan niitä pariksikin tunniksi. Sain hirveän paljon ihania ideoita kirjoista, ja muutama kirja lähtikin mukaani lainaksi kotiin. Etenkin farkun tuunaukseen liittyvästä kirjasta sain hirveän paljon inspiraatiota. Ensimmäinen farkkutuunaustyöni pääseekin varmasti pian aluilleen.
Tässä muutamia otteita päivän asusta, ja myös eilen lyhennetystä tukastani..
Converset olen saanut tuliaiseksi, farkkushortsit sain parhaalta ystävältäni Bellalta ja Marimekon t-paita on kirppikseltä.
Helmirannekorut ovat vähän sekalainen kokoelma sieltä sun täältä.
Napsaisimme hiuksista ihan reilusti pois, lähemmäs 10cm. Olen nyt älyttömän tyytyväinen pituuteen :) 

Tänään olisi tiedossa vielä yhden superhyödyllisen jutun metsästäminen kaupasta (esittelen sen teillekin pian), sekä saatan illalla nähdä Ilonaa taas pitkästä aikaa. Moikkamoi, pitäkäähän mukava päivä ja nauttikaa lämmöstä!

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Herkullinen mustikkapiirakka


Hei! Nyt tiedossa tämän kesän suosikkileivokseni, ja juuri tämän ajan sesonkileivos: mustikkapiirakka. Tämä mustikkapiirakka on gluteeniton ja vähäsokerinen, mutta mielestäni ihan älyttömän hyvä. Pohja on murea, ja piirakka kaikin puolin herkullinen. 
Vaikkei marjastus (ainakaan vielä) kuuluisi harrastuksiisi, suosittelen edes kerran kesän aikana keräämään mustikoita. Kerää vaikka vain pieni litran ämpäri, ja tee niistä itse piirakka tai jokin muu leivos. On niin kiva leipoa jotain jostain omalla, pienellä vaivannäöllä hankitusta, kuten juurikin marjoista. Mustikat ovat kuitenkin ihan ilmaista superruokaa puhtaasta suomalaisesta luonnosta. 

Piiraita tehdessäni olen todennt, että taikinan paineleminen vuokaan käsin on kaikkein epämiellyttävintä ja hankalinta homaaa. Tässä reseptissä siitä vaiheesta on päästy eroon: Löysähkö pohjataikina levitetään vuokaan nuolimella nopeasti, helposti ja siististi.
Mustikkapiirakkaan tarvitset
100g voita
½ dl (ruskeaa) sokeria
1 dl tattarijauhoa
1 dl tattarihiutaleita
3 rkl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
5 dl mustikoita
Piirakkaan tarvittavat ainekset. (Vain mustikat puuttuvat kuvasta..)

Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Vatkaa sekaan yksi kananmuna.
Sekoita erillisessä kulhossa yhteen kuivat aineet: tattarijauho, tattarihiutaleet, perunajauho ja leivinjauhe.
Lisää kuiva-aineseos voi-sokeri-muna -vaahtoon.
.. ja sekoita tasaiseksi.
Seuraavaksi rahkapäällinen.
Sekoita maitorahka, vaniljasokeri ja kananmuna (tiskin vähentämiseksi) samassa samassa kulhossa, jossa sekoitit kuivat aineet.
Jätä rahkapäällinen odottamaan hetkeksi..
Levitä pohjataikina voideltuun piirakkavuokaan nuolimella.
Levitä mustikat pohjan päälle. Koska on kyseesä mustikkapiirakka, ei mustikoita mielestäni tarvitse säästellä. Laita niitä ihan reilusti. Itse laitoin 5 desilitraa mustikoita piiraaseen.

Levitä rahkaseos mustikoiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.
Ja sitten uuniin! Anna piirakan paistua 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Se on valmis, kun pohja on saanut kaunii värin ja irtoaa hyvin vuoasta.
Ja eikun vaan tarjoilemaan!

tiistai 5. elokuuta 2014

Mustikoita ja koulukirjoja


Moi taas! Täälläpäin viimeiset lomapäivät ovat kuluneet mukavasti, pääasiassa mustikkametsässä ollessa. Tänään keräsin kokonaisen kymmenen litran ämpärin mustikoita, oman ennätykseni! :D 
Koulujen alku ei ahdista tai stressaa, päinvastoin. Olen jotenkin tosi motivoitunut, ja on ihan mukavaa, että alkaa taas sellainen arjen säännöllisyys ja rytmi. Ensimmäiseen jaksoon otin vähemmän kursseja, koska haluan vielä viettää niin paljon aikaa ulkona ja luonnossa, kun mahdollista. Kelit ovat vielä ihan mahtavat marjastamiseen, ja vähän ajan päästä myös sienestämiseen. En ole koskaan aiemmin ollut sienestämässä, mutta tänä syksynä aion kyllä lähteä mukaan. Olen tänä vuonna löytänyt itsestäni ihan sellaisen luontotyypin, joka viihtyy metsässä vaikka ihan aamusta iltaan.. 
Keväällä sitten minulla on vähän enemmän kursseja. Tanssitunnit eivät ala ihan vielä, vasta kuun loppupuolella. Ikävöin tanssituntejakin jo ihan hirveän paljon.
Päivän asu muodostui Isabellalta saaduista shortseista ja kirpputorilta löytyneestä kukkapaidasta.
Huomenna on tiedossa muun muassa kulmien ja ripsien värjäystä, penaalin täyttämistä, kirjoista ahdistumista (kyllä minä ne vielä jostain saan .. :D) sekä hiustenleikkuuta! Tänään nauroimme mamman kanssa katketaksemme, kun tajusimme että meidän ''no huomenna sitten'' -projektimme, hiuksieni latvojen leikkuu, on nyt jo venynyt aina vaan seuraavaan päivään, alkukevään tanssinäytöksistä lähtien. Aina se vaan unohtuu, ja tulee mieleen juuri silloin kun se ei ole mahdollista, esimerkiksi yöllä tai mökkisaunassa ollessa. Huomenna kuitenkin taitaa vihdoin olla aika lyhentää hiuksiani, -ja ihan reilusti kiitos! Olen juuri sellainen kasvattaja-lyhentäjä-kasvattaja -tyyppi, joka aina alkaa haaveilla juuri siitä päinvastaisesta pituudesta, kuin joka on sillä hetkellä hiuksissa. Olen katsokaas taas alkanut kaivata sellaisia vähän lyhyempiä hiuksia..
Nyt hipsin tästä omaan sänkyyn ja unten maille. Ihan pian esittelen teille reseptin, josta pidän paljon. Kyseessä on gluteeniton mustikkapiirakka, jota olen tehnyt tänä kesänä useamman kerran, ja joka on täällä kotonakin pitänyt suosionsa :)