sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Tunteita


Niitä parhaita tunteita kun..
.. saa uuden bannerin viimein valmiiksi,
.. aurinko on paistanut koko päivän ja on syöty paremmin kuin hyvin,
.. paras ystävä tietää näköjään minua itseänikin paremmin, millainen kaulakoru sopii minulle..
.. nappivalinta!
.. Kun pääsee ensimmäistä kertaa keväällä hyppimään trampalla,
.. ja kulmakarvat asettuvat aloilleen paremmin kuin koskaan.
Muun muassa tätä kaikkea on viikonloppuuni kuulunut. Kuten huomaatte, blogin ulkoasu on kokenut muutoksen. Halusin jotain vaihtelua, jotain raikkaan keväistä kuitenkin hillityn neutraaleilla väreillä viimeisteltynä.

Mitäs pidätte uudesta bannerista ja ulkoasusta ylipäätänsä?

ps. muun muassa kuvissa vilahtelevista unisieppareista kuulette pian lisää, ja heti kun saan hankituksi muutamia tarvitsemiani juttuja, jotka ovat päässeet loppumaan, teen teille kuvallisen postauksen unisiepparin teosta :) 

Aina vaan korkeammalle


Moikka :) Ihanan tehokkaat, mutta samalla rentouttavat perjantai ja lauantai ovat nyt takanapäin. Olen ollut niin tyytyväinen itseeni, kun olen saanut niin paljon aikaiseksi jo perjantaina :D Tein muun muassa läksyt, minkä jätän yleensä aina sunnuntai-iltaan. Tänään olemme siivonneet koko talon.
Kävin loppuviikolla kirjastossa pitkästä aikaa. Siellä on jotenkin niin ihana tunnelma, sellainen rauhoittava ja mukava. Ja kaikki ne kirjat.. ihan minkä vaan voi ottaa lainaan! En ymmärrä, miten siitä onkaan päässyt vierähtämään niin pitkä aika, kun viimeksi lainasin kirjastosta kirjoja tai ylipäätänsä kävin siellä, vaikka se on aivan koulumatkani varrella. No, onneksi nyt olen jälleen löytänyt tieni kirjastoon. Lainasin sieltä lehtiä, ja ruotsinkielisiä kirjoja. Olen päässyt jo yli puoleen väliin Eva&Adam -kirjasta. Heh, luin koko sarjan joskus ala-asteella ja nyt aion tehdä saman, mutta ruotsiksi! Eri kielisten kirjojen lukeminen on mukavaa vaihtelua, ja rikastuttaa sanavarastoa hurjasti.

Tänään hypin kevään ensimmäiset pomput trampoliinilla (ja se muuten tuntuu jaloissa nyt..)
Hypimme Linnean ja Aneten kanssa, ja otimme samalla vähän kuvia. Tai no oikeastaan videoita, joista sitten otimme screenshotteja. Se on niin paljon helpompi tapa saada hypystä juuri se korkein kohta pysäytetyksi. Tässä päivän kuvasaldoa tuolta trampoliinin puolelta, terveisin Lempi, joka ei koskaan osaa päättää mitkä kuvat olisivat niitä ihan parhaita..

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäislomailijat


Moikka :) Nyt on sitten pääsiäislomat lomailtu, ainakin minulla oli tosi ihana loma
Paras kaverini Isabella oli meillä perjantaista maanantai-aamuun saakka. Emme olleet nähneet toisiamme yli vuoteen, joten juttua riitti hyvin kolmelle päivälle (ja yölle.) Olimme lähes kaiken ajan kellarissa, jossa teimme käsitöitä, kuuntelimme musiikkia, juttelimme ja nauroimme aina pitkälle aamuyöhön. Suunnittelimme kesää, söimme riisikakkuja homejuuston kanssa, hihittelimme ihan päättömille jutuille, kritisoimme jokaista radiosta kuuluvaa biisiä ja tulihan siinä sivussa opeteltua kaikki radio aallon mainoslaulutkin, ihan väistämättä tosin. Aamuyöstä auringon alkaessa pikkuhiljaa sarastaa kömmimme huoneeseeni nukkumaan. Kuten ehkä uskotte, yöunet ovat jääneet vähän vähemmälle tällä lomalla. Vaikka me molemmat olemme sellaisia tyyppejä, jotka mielellään menevät nukkumaan ajoissa, aina kahdestaan onnistumme kääntämään unirytmin ihan päälaelleen. Kellarissa se vaan tapahtuu ihan itsestään: Aika kuluu ihan hujauksessa, ja välillä huomamme ettemme ole syöneetkään moneen tuntiin. Mutta ettemme ihan kellarihöperöiksi olisi muuttuneet, kävimme me vähän lenkkeilemässäkin.
Loman käsityösaldo oli aika hyvä. Bella hullaantui unisieppareiden tekosta, ja niitä todella tuli kuin liukuhihnalta :D Tänä aamuna hätäisesti räpsin muutamia kuvia niistä. Onneksi Bella myös lähetti minulle itse ottamiaan kuvia, joten tekin pääsette pian näkemään ne. Minä tein myöskin pari siepparia, sekä muutamaa tuunausjuttua eteenpäin.

Viime yön unisaldo jäi ''huikeaan'' kahteen tuntiin, jonka jälkeen nukuimme tietenkin pommiin, nousimme ylös pikavauhtia, ja lähdimme Jyväskylään, josta Bella sitten hyppäsi junaan ja lähti kotia kohti. Tämän päivän minulla on ollut ihan älyttömän saamaton olo ja pettymyksiensietokyky on täysi nolla. On ollut tosi hankalaa oikein aloittaa, tai saada mitään aikaiseksi. Käytin kuitenkin Paavon lenkillä silmät puoliummessa hoiperellen ja tein meille ruokaa. Kurkkupurkin avaaminen koitui niin ylitsepääsemättömäksi haasteeksi, että sai melkein itkua pidellä. No ei nyt ihan sentään, mutta kyllä tämä valvominen kieltämättä saa pään vähän sekaisin :D Nyt iltapäivällä nukuin pitkät päiväunet, joten eiköhän tämä tästä ala pikkuhiljaa tasaantua.

Viime viikon keskiviikkona päätimme Sinin kanssa lähteä ottamaan kuvia läheiseen rantaan, (meidän vakkaripaikka, hih) Tässä siis teille muutamia aurinkoisen iltapäivän otoksista:

Kengät , Converse
Dr denim farkut , kirppis
Tummansininen trikoopaita , kirppis
Merimieshenkinen villatakki , kirppis
Kaulakoru , Kalevala
Sormukset , kirppis

Kiitos kuvausseurasta Sini! :)

Tällaisia kuulumisia siis viime viikolta ja tältä päivältä. Voihan väsymys, nyt olisi lähdettävä tekemään matikan läksyjä.. Ei ole kovin matemaattinen olo, mutta jospa minä saisin ne tehtyä. Se on vaan aloitettava niin ne lopulta kyllä tulevat valmiiksi.. Oikein energistä ja aurinkoista alkavaa viikkoa! :)

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lempi ja suunnitelma


Hellou! Tänään on ollut ihana päivä. Minulla oli lyhyt päivä koulussa, tein jo siellä kaikki läksyt ja luin huomiseen sanikseen, ja kaiken lisäksi päivän ruoka oli tosi hyvää! Heh, minulle oikeastaan tuottaa vaikeuksia sanoa, mistä kouluruuasta en pitäisi. Ainakin minun mielestäni tässä kaupungissa koulujen ruoka, (ja etenkin kasvisruoka, jota en voi muutakuin kehua) on hyvää ja monipuolista, kuitenkin valmistuskustannuksiin nähden.
Koulun jälkeen minulla oli tanssiharkat, joiden jälkeen päätimme Sinin kanssa lähteä vähän kuvailemaan ilta-aurinkoon. Tässä yksi otos päivältä, en ole vielä ehtinyt oikein katsella ja muokata muita kuvia, mutta postailen niitä teille lisää mahdollisimman pian :)
Muita tulevia postauksia ovat mm. päivittynyt huonepostaus, pieni diy-sisustusvinkki, ohje unisiepparin tekoon (vaihe-vaiheelta -tyyppinen postaus) ohjeet pehmolemmikin tekoon ja vähän kaikkea muutakin pientä olen ideoinut tulevia viikkoja varten. Ihanaa kun on taas vähän enemmän aikaa tehdä blogia ja muitakin juttuja joista pidän!

pssst.. jos sinulla on jokin postaustoive, otan toki niitäkin vastaan :) 

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Makeannälkään


Moikka! :) Nyt rentouttavan viikonlopun, (joka oikeastaan alkoi jo keskiviikkona) jälkeen on aika hypätä takaisin arkeen. Viime viikon kokeet tuntuivat menevän oikeastaan ihan hyvin, ja loppuviikon tein käsitöitä, leivoin, laitoin ruokaa, olin mummolassa ja sunnuntaina kävimme vähän harjoittelemassa ja tutustumassa Roosan tämänkeväiseen tanssin päättötyöhön. 
Eilen Aneten kanssa päätimme herkutella, ja toteutimme molempien jo pitkään mielessä olleen vision herkkupirtelöistä. Tässä vähän sateisen sunnuntaipäivän värikkäitä aikaansaannoksia: 
 Suklaa-mantelipirtelö
 Mustikka-vadelmapirtelö
 Banaani-mangopirtelö
Käytimme kaikkien pirtelöiden pohjana maitorahkaa ja maustamatonta jogurttia (sellaista vähän juoksevampaa.) Sitten vain lisäilimme kuhunkin makuun sopivia ainesosia. En mitannut tarkkoja määriä, sillä maistelimme aina välillä ja lisäilimme vähän sen mukaan. Pirtelö on kuitenkin tosi paljon makuasia ;D

Suklaa-mantelipirtelöön tuli maitorahkaa, jogurttia, yksi banaani, reilusti mantelilastuja, tummaa kaakaojauhetta ja vähän myös vaaleaa kaakaojuomajauhetta tuomaan vähän makeutta.
Marjaisaan mustikka-vadelmapirtelöön tuli maitorahkan ja jogurtin lisäksi tietenkin mustikkaa ja vadelmaa. Laitoimme myös ripauksen intiaanisokeria
Banaani-mangopirtelöön käytimme jogurttia, maitorahkaa, 3 mangopilttiä ja 3 banaania. Laitoimme myös vähän kookosrouheita ja siirappia, joka toi vähän sellaista syvyyttä ja korosti pirtelön muita makuja.
Ja koska on kyse Aneten ja Lempin keittiöpuuhista, yksi ei riitä ;) Teimme kutakin pirtelöä yhden satsin, jonka sitten kaadoimme laseihin jääkaappiin. Näistä sitten riitti aamupalaksikin tälle aamulle.

Minulla on tänään kympin aamu. Nyt pitääkin pikkuhiljaa alkaa tehdä lähtöä kouluun. Vähän hirvittää tuo kaatosade :D Sateenvarjo matkaan ja kumpparit jalkaan niin enköhän minä kuitenkin perille pääse.
Oikein mukavaa maanantaita!

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Tänä keväänä

Tänään olen
tehnyt koeviikon viimeisen kokeen
sisustanut ja viihtynyt omassa huoneessani
kokenut onnistuvani
tanssinut Pipsan roikkuessa poikittain vyötärölläni
palkinnut itseni suklaariisikakuilla 
suunnitellut tulevia blogipostauksia
tehnyt minulle tyypillisen, sisältä vähän lörtsyn pannukakun
makoillut mamman kainalossa
katsonut nauhalta pari jaksoa Leijonan luolaa
ja nauttinut omasta ajasta
 Tällä viikolla olen
syönyt terveellisesti ja voinut hyvin
tanssinut koko tunnin ylläni ihoamyötäilevä kokotrikoopuku
lusmunnut matikan kertaustehtävien tekemisen
pitänyt jälleen yhteyttä minulle tärkeimpiin ihmisiin
antanut tanssin viedä
luonut paljon ihania suunnitelmia
tuntenut itseni nätiksi
saanut valtavasti ideoita jotka ovat tuoneet aivan uudenlaista energiaa
rakastunut jälleen kerran kevääseen
ja tutuihin
ja ymmärtänyt monia tärkeitä asioita
(kuvat weheartit.com)
Tällä viikolla, tänään
olen tuntenut kevätauringon lämmön 
sulkenut silmät
vetänyt syvään henkeä ja tajunnut
Tänä keväänä olen onnellinen.

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Sukkulamato


Moikka! Nyt on taas viikko, ja itseasiassa myös lukion 5. jakso lähestulkoon ohitse. Meillä alkoi tänään koeviikko. Tänään minulla oli äikän ''koe'' jonka periaatteessa olemme jo suorittaneet muutamassa eri osassa, ensin novellianalyysina, sitten tekstitaidon vastauksena ja tänään teimme pienet esitelmät lukemistamme näytelmistä. Oli ihanan rento päivä, kun ei ollut sellaista varsinaista koetta. Ensi viikolla minulla onkin sitten kokeet yhtä kyytiä maanantaista keskiviikkoon, mutta loppuviikko on vapaata, jes!
Eilen aloittelin jo lukemaan biologian aluetta. Yleensä teen kaikki läksyt ja muut koulujutut pöydän ääressä. Vasta eilen kuitenkin tajusin, miten ihanaa on makoilla oman sängyn nurkassa, tyynykasaan linnoittautuneena. Mikä oli aika yllättävää, sain jopa paremmin keskityttyä kuin pöydän ääressä. Siellä alan aina lopulta kiemurrella tuolissani ja vaan tuijottelemaan ympärilleni (tai ikkunasta) niin, etten pysty enää keskittymään :D Sain biologian alueen hyvälle alulle eilen, ja tänään aion lukea loppuosan alueesta. Etenkin tällaisia reaaliaineita on helppo ja paljon kivempaa lueskella sängyssä tai sohvalla, missä on mukavaa olla, kuin pöydän ääressä istuskellen. 
Tutustumista sukkulamatojen, laakamatojen ja piikkinahkaisten ihmeelliseen (ja erittäin jaoteltuun) maailmaan..
Päivän tietoisku:
Laakamatojen ryhmään kuuluva lattana kykenee oppimaan ja muistamaan. Se esimerkiksi oppii kääntymään suotuisaan ympäristöön yksinkertaisessa sokkelossa. Jos ''koulutetun'' lattanan pilkkoo kahteen osaan, kumpikin osa kasvaa uudeksi kokonaiseksi yksilöksi, joka muistaa saman kuin pilkkomaton yksilö.

Juuri tällaiset jutut ovat niitä, jotka tekevät biologiasta niin mielenkiintoista! Lisäksi pidän kyseisestä oppiaineesta siksi, että kaikki ilmiöt (ainakin joita me nyt tähän saakka olemme käsitelleet yläkoulussa ja lukiossa) ovat sellaisia johdonmukaisia, ja hyvin ymmärrettäviä. Esimerkiksi erilaiset ekologiaan ja evoluutioon liittyvät tapahtumaketjut on mielestäni tietyllä tapaa helppo ymmärtää ja hahmottaa. Saa nähdä, mitä seuraavat kurssit tuovat tullessaan. Muun muassa solubiologiasta olen nimittäin jo kuullut muutamia varoituksen sanoja :D 
Äikän kurssi on nyt tehty, joten seuraavaksi vuorossa ahkeraa matikan, fysiikan ja biologian kertausta..
Pieni mutta tärkeä osa perjantai-illan suunnitelmaa ;)
Hih, tällaista siis tänään. Nyt lähden pikkuhiljaa hipsimään pois koneelta, vaihtamaan vaatteet, ja sitten vähän tanssahtelemaan. Oikein mukavaa viikonlopun alkua kaikille, muistakaa myös ottaa rennosti vaikka koeviikko olisikin edessäpäin! :)